top of page
ONNELINA_0007_.jpg

Jooga

Jooga on olemassa sinulle sinua varten, anna sen siis palvella sinua sen sijaan että sinä palvelisit joogaa.

Tältä sivulta löydät niiden joogasuuntien kuvaukset joita opetamme Onnentilassa sekä kokemuksia joogastamme.

 

Yin-jooga

 

Yin –jooga keskittyy lihasten sijaan sidekudosalueiden aineenvaihduntaan ja energiansaantiin, erityisesti se vaikuttaa meidän faskioihin, mutta myös kaikkiin Yin-osiin kehossamme – niveliin, jänteisiin.

Yin -jooga vaikuttaa fyysiseen, henkiseen ja energiseen tilaamme. Harjoitus on enemmän sisäinen tutkimusmatka, mutta samaan aikaan se voi olla hyvinkin kliini kehonhuoltohetki. Minä en voi enkä halua sanoa mitä jooga sinulle on – saat tulla juuri sellaisena kuin olet ja ottaa vastaan sen joogalta mitä haluat/on tarpeen sinulle. Tämä palauttava, avaava ja rentouttava harjoitus sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Erilaisilla variaatioilla ja apuvälineiden avulla saamme kaikille asennot soveltuviksi. Vuosien varrella on ollut ilahduttavaa nähdä kuinka paljon Yin-jooga on tukenut erilaisten kipu- ja jännitystilojen hoitoa.

Yin -joogan asennot tehdään passiivisesti tukien avulla tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen ja niissä viivytään liikkumatta useiden minuuttien ajan. Yin -jooga stimuloi sidekudoksia, tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.

Flow-jooga

Flow-jooga on dynaaminen joogaharjoitus jossa teemme aurinkotervehdyksiä ja niihin yhdistettyjä seisoma-asanoita. Flow-jooga kehittää kehosi voimaa, liikkuvuutta ja lämmittää mukavasti. Mikäli olet ensikertalainen ja jooga on kaikkinensa tuntematon asia niin nappaa mukaasi joogamatolle kärsivällisyyttä ja lempeyttä itseäsi kohtaan: jooga ei ole suoritus eikä jumppa vaan jotain paljon syvempää ja ihmeellisempää – siten se pyytää sinulta myös aikaa ja sitoutumista.

Kundaliinijooga

”Kundaliinijooga avartaa näkemystä siitä kuka jo todella olet.”

Kundaliinijooga avaa ovet itseesi ja sisäiseen maailmaan ja mahdollistaa tilan ja hetken kuunnella omaa kehoa ja sen hetkistä vointia. Vapaudut kuulemaan oman sydämen äänen. Harjoituksien avulla on siis mahdollista avata ovet tietoisuuteen ja ymmärrykseen siitä kuka todella olet. Kundaliinijooga poistaa sisäisiä ristiriitoja, antaa tilaa vastauksille, jotta voit säteillä onnellisuutta ja rauhaa.

Kundaliinijooga on teknologia, jossa yhdistyvät liikesarjat eli kriyat, äänen käyttö eli mantrat ja hengitysharjoitukset eli Pranayam.

Joten yhteenvetona voi todeta, että kundaliinijooga on hyvin monipuolinen ja vaihteleva joogamuoto. Se perustuu rytmin, hengityksen, mantran tai asennon, eli asanan tuomaan rytmikkääseen harjoitukseen, jolla on selkeä aloitus ja lopetus.

Harjoituksen teho perustuu liikesarjan (kriya) sisällä vaihtelevan aktiivisen ja passiivisen rytmikkääseen vaihtelevuuteen, jotta kehossa saadaan energia kiertämään halutulla tavalla. Aktiivisen vaiheen, jälkeen seuraa aina passiivinen vaihe, jotta harjoituksella on tilaa antaa kehossa hoitaa sitä mihin harjoitus on tarkoitettu.

Kundliinijoogassa on monia harjoituksia erilaisiin kehollisiin toimintoihin. Harjoituksen avulla voidaan vaikuttaa hermostoon, umpirauhasjärjestelmään, aivolisäkkeeseen ja imusolmukkeisiin.  Monipuolisessa harjoituksessa on mahdollista vaikuttaa lisäämällä, rauhoittamalla tai nostamalla kehon toimintaa halutulla tavalla. Tämä tekee kundaliinijoogasta varsin tehokkaan joogamuodon, kun tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tietoisuuden lisääminen.

 

Kundaliinijooga on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tulla tietoiseksi omasta itsestään ja sisällä olevasta voimasta, jolla on mahdollista saada tasapainoa elämään myös haastavien tilanteiden edessä.

Lämpimästi tervetuloa tunnilleni kokemaan kundaliinijoogan runsasta maailmaa!

Tyhy- ja yksityistunnit

 

TYHY-tunnit

Kysy tarjous elina@onnenlina.fi ja räätälöidään joogan ympärille teidän työyhteisöä palveleva kokonaisuus. Kaikki on mahdollista; tunnin kestävästä harjoituksesta vaikkapa kahden tai useamman tunnin kokonaisuuteen joka sisältää luento-osuuden stressistä/rentoutumisesta/hengittämisestä/teille ajankohtaisesta ja tärkeästä teemasta ja päättyy syvärentoutus-harjoitukseen.

Yksityistunnit

Lähetä tarjouspyyntö yksityistunnista esim. polttariporukalle, työyhteisölle, syntymäpäiväsankarille, perheelle tai vaikka teille kahdelle. Luo vaikkapa unohtumaton hääpäiväyllätys puolisollesi!

Kurssien hinnat ja varausohjeet:

Neljän kerran kurssi 70 eur

Kuuden kerran kurssi 100 eur

Kahdeksan kerran kurssi 130 eur

Kurssi maksetaan joko kerralla tai osamaksuna (laskutus myös mahdollinen) ajanvarauksen yhteydessä. Ajanvaraus ohjaa sinut automaattisesti maksamaan.

Riittää, että ilmoittaudut omalle kurssillesi vain kerran eli kurssin alkamispäivänä.

Huom! Jos maksat jonkin liikuntaedun kautta osallistumisesi, maksa kyseisen edun mobiilisovelluksella maksu ja ota yhteys minuun elina@onnenelina.fi ja kerro mihin ryhmään haluat. Hoidan ilmoittautumisesi täältä käsin.

Kaikkiin kursseihin sovelletaan Onnenelinan varaus- ja perumisehtoja:

Kursseille, retriiteille ja tapahtumille on olemassa minimiosallistujamäärä ja jos tämä ei toteudu, Onnenelinalla on oikeus perua kurssin toteutuminen. Ilmoittautuminen kursseille on aina sitova, 100% palautus lääkärintodistusta vastaan.

Peruutusilmoitus tulee tekstiviestillä, HUOM tarkistathan että olet antanut luvan lähettää sinulle tekstiviestejä avoinna24-tililtäsi.

Kurssien varauksen peruutus ja peruutusmaksut

Peruminen tulee tehdä viimeistään yksi viikko ennen kurssin alkua. 

Workshoppien ja yksityistuntien maksut:

Workshoppien ja yksityistuntien maksut on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä, varausta ei pysty tekemään ilman maksua. Kursseille ja workshopeihin ja yksityistunneille ilmoittautumiset ovat aina sitovia.

Maksu voidaan palauttaa vain lääkärintodistusta vastaan, tässä tapauksessa pidätetään toimitus- ja peruutuskuluja 20% ovh:sta. Viime hetken perumiset veloitetaan 100%sesti, Huom. voit aina hankkia tilallesi toisen osallistujan estyessäsi.

Pidätämme oikeuden workshoppien tmv perumiseen mikäli osallistujamäärä jää liian pieneksi.

Retriittien maksuehdot:

Retriittien maksut suoritetaan paikan päällä, mutta niihin sovelletaan normaaleja perumis-kulukäytäntöjä.

Retriitin voi perua neljä viikkoa ennen retriitin alkua maksutta. Tämän jälkeen voit nimetä sijaisosallistujan tai Onnenelina pidättää 60% osallistumismaksusta. Jos peruminen tapahtuu myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen retriitin alkua, maksu peritään 100%.

Muut ohjeet:

Kaikki varaukset ovat henkilökohtaisia. Katsothan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla meillä
asioidessasi. Mahdollisista aikataulumuutoksista ilmoitamme aina sähköpostitse tai tekstiviestillä.
Huom! Onnenelinan asiakkaita ei ole vakuutettu Onnenelinan puolesta, huolehdithan siis omasta
tapaturmavakuutuksestasi.

Aikuisten tunneillamme on K-15-ikäraja, mutta myös alle 15-vuotiaat saavat osallistua huoltajansa luvalla.

Hoidot:

Hoidon voi perua maksutta, jos sen tekee 24h ennen ajanvarausta.

0288712F-CB7E-4D35-B483-85FAB319FFFA_1_105_c.jpeg

Joogan vaikutus tuntui jo eilen kehossa, mutta yllätti vielä tänäänkin juoksulenkillä. Ihan kuin olisi ollut uusi kroppa!

Olen huomannut, että olo on kevyempi, pystyn rentoutumaan eri tavalla kuin ennen ja aineenvaihduntakin pelaa paremmin!

bottom of page