95CDCC85-E65F-4FB9-A4FB-58CB5AB39B5B_1_105_c.jpeg

Onnentila

Onnentila on paikka johon voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Onnentila on rauhoittava, pehmeä ja lämmin. Ilmapiiri on salliva. Haluamme tarjota rauhaisan pysähtymisen kehdon kaikille joogasta, valmennuksesta, hoidoista ja ylipäätään itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Onnentilaan ovat kaikki tervetulleita juuri sellaisena kuin ovat. Onnentilasta aukeaa maisema metsään, joka elää ihanasti vuodenaikojen mukaan.

 

Onnentilassa on tarjolla säännöllisesti vaihtuvia joogakursseja, vaihtuvia workshoppeja ja tapahtumia.

Tältä sivulta näet ajankohtaiset kurssit ja tapahtumat, kurssien hinnat ja varausohjeet sekä- ehdot.

 

Onnentila sijaitsee Kotkassa, mussalossa Mussalontie 428:ssa Savotalla. Samassa tilassa on parkouria, sirkuskoulu, judoa, kuntonyrkkeilyä, voimistelua, jousiammuntaa jne. 

Onnentilan kurssit syyskausi 2022

Alkeis-Yin joogan kurssi

Alkeis-Yin joogan kurssi on kuuden kerran kokonaisuus. Kurssilla tapahtuva pienryhmämuotoisuus lisää omalta osaltaan tärkeää yhteisöllisyyttä, turvaa ja kenties uusia tuttavuuksia, ystävyyksiäkin. Samalla opetus on henkilökohtaisempaa ja räätälöidympää - sitoudut myös harrastukseesi vankemmin. Kurssimuotoisuus palvelee yhä paremmin sinun henkilökohtaista harjoitusta ja joogapolkuasi. Yin-joogasta voit lukea lisää näiltä sivuilta otsikon jooga-alta.

Onko tämä kurssi sinulle?

Olet ensikertalainen vastikään aloittanut yinin tai tehnyt sitä satunnaisesti silloin tällöin vuosien aikana. Haluat oppia tietämään missä asennot kuuluu tuntua ja ymmärtämään mihin kehossa halutaan asanoilla vaikuttaa. Opettelet löytämään sinun versiosi asanoissa, opit omasta kehosta.
ps. Voi olla, että olet jo vuosia tehnyt Yiniä, mutta tämä kurssin kellonaika on paras aika sinulle harrastaa.

Opettajana kurssilla toimii Onnentilan yrittäjä, joogaope RYT400 (E-RYT200), henkinen valmentaja ja Access Bars®- hoitojen antaja Elina Raaska. Tapani opettaa on tarkkaisilmäinen, kokonaisvaltainen, yksilöllinen ja äidillinenkin. Yin-tuntieni opetukseeni kuuluu olennaisena hoiva ja kannattelu. Niin ja yksi intohimoistani on faskia!
Olet sydämellisesti tervetullut.

Ajankohta: tiistaisin klo 16.30-17.45 alk 16.8

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

Jatko-Yin joogan kurssi

Jatko-Yin joogan kurssi on kuuden kerran kokonaisuus. Kurssilla tapahtuva pienryhmätyöskentely lisää omalta osaltaan tärkeää yhteisöllisyyttä, turvaa ja kenties uusia tuttavuuksia, ystävyyksiäkin. Samalla opetus on henkilökohtaisempaa ja räätälöidympää - sitoudut myös harrastukseesi vankemmin. Kurssimuotoisuus palvelee yhä paremmin sinun henkilökohtaista harjoitusta ja joogapolkuasi.

Yin-harjoitus on sinulle tuttu ja kestänyt mahdollisesti vuosia tai ainakin vuoden ajan säännöllisesti. Tunnet jo asanat, tunnet oman kehon ja niiden asettumisen asanoihin. Humpsahdat harjoitukseen aika lailla itsenäisesti. Tällä kurssilla teemme myös harjoituksia jotka eivät sovellu yin-polun alussa oleville.

Opettajana kurssilla toimii Onnentilan yrittäjä, joogaope RYT400(e-RYT200), henkinen valmentaja ja Access Bars®- hoitojen antaja Elina Raaska. Tapani opettaa on tarkkaisilmäinen, kokonaisvaltainen, yksilöllinen ja äidillinenkin. Yin-tuntieni opetukseeni kuuluu olennaisena hoiva ja kannattelu. Olet sydämellisesti tervetullut.

Ajankohta: tiistaisin klo 18-19.30 alk 16.8.

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

Lempee flow-joogan kurssi

Tervetuloa kuuden kerran lempee flow-kurssille mun kanssa!

Lempeessä flowssa kuljetaan oman näköistä polkua oman fiiliksen mukaan. Tehdään dynaamista liikettä omaa hengitystä ja kehoa kuunnellen liikkeet toisiinsa sitoen. Lempee flow-kurssi kutsuu sut antautumaan, päästämään irti ja löytämään tilaa niin kehossa kuin mielessä. Tunti alkaa joskus hiljentymisellä ja hengitysharjoituksilla, joskus ravistelumeditaatiolla ja päättyy aina savasanaan. Kurssilla opettajana on Roosa Hannula.

 

Kurssin ope Roosa, 26-vuotias empaattinen hassuttelija ja seikkailija. Jooga on mulle tapa tutkia, olla, oppia ja rakastaa omaa kehoa ja mieltä, tapa sukeltaa syvemmälle. Liike todellakin on lääke. Mulle on tärkeintä ihmisten voimaannuttaminen ja palauttaminen takaisin siihen hyvään oloon, mihin meidät on luotu. Kävin oman elämää mullistavan joogaohjaajakoulutuksen Balilla School Yoga Institutessa 2019. Ohjaamisen aloitin Helsingissä, ja siitä lähtien olen opettanut mm. Marokossa, Thaimaassa, Philippiineillä, Kotkassa, sekä opettanut onlinessa.

 

Joogan lisäksi mua liikuttaa joukkuevoimistelu, ilma-akrobatia, rescuekoirat, puutarhurointi, kasvisruoka, luonto, ecstatic dance ja nykyään tietenkin 8-kuukautisen karhukävelijän uteliaisuuden ihailu.

Tervetuloa kurssille juuri sellaisena kun olet!

Ajankohta: torstaisin klo 19-20.15

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

roosa.jpeg

Vinyasa flow-joogan kurssi

Vinyasa flow kaivaa esiin meidän yang energian: dynaamista, vahvaa ja virtaavaa liikettä, joka tuo lämpöä kylmään vuodenaikaan

 

Flow energisoi, vahvistaa ja kehittää liikkuvuutta - sekä tahdonvoimaa. Löydetään yhdessä voimaa ja tasapainoa hengityksestä. Flow päättyy palauttaviin lempeisiin asanoihin, joista siirrytään silkinpehmeään savasanaan - jättäen virkistyneen ja levänneen olon.

 

Flow soveltuu parhaiten joogaajille joille aurinkotervehdykset alkaa olla jo melko tuttuja, vinyasassa tahti on useiten 1 hengitys per liike.

Kurssin ope Roosa, 26-vuotias empaattinen hassuttelija ja seikkailija. Jooga on mulle tapa tutkia, olla, oppia ja rakastaa omaa kehoa ja mieltä, tapa sukeltaa syvemmälle.

Liike todellakin on lääke. Mulle on tärkeintä ihmisten voimaannuttaminen ja palauttaminen takaisin siihen hyvään oloon, mihin meidät on luotu.

Kävin oman elämää mullistavan joogaohjaajakoulutuksen Balilla School Yoga Institutessa 2019. Ohjaamisen aloitin Helsingissä, ja siitä lähtien olen opettanut mm. Marokossa, Thaimaassa, Philippiineillä, Kotkassa, sekä opettanut onlinessa.

Joogan lisäksi mua liikuttaa joukkuevoimistelu, ilma-akrobatia, rescuekoirat, puutarhurointi, kasvisruoka, luonto, ecstatic dance ja nykyään tietenkin 8-kuukautisen karhukävelijän uteliaisuuden ihailu.

Ajankohta: torstaisin klo 17.30-18.45

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

roosa.JPG

Kundaliinijoogan kurssi

Lämpimästi tervetuloa kundaliinijooga-kurssille! Kurssilla käydään läpi kundaliinijoogan opetuksia ja viisauksia keskittyen kehollisiin tuntemuksiin ja itsensä tuntemiseen. Kurssi keskittyy viikoittain muuntuviin teemoihin, jotka koostuvat erilaisista harjoituksista. Harjoitukset vahvistavat henkisesti, psyykkisesti ja fyysisesti. Tunneilla käydään läpi erilaisia hengitysharjoituksia, mantroja ja mundria. Tunti koostuu fyysisestä harjoituksesta ja meditaatiosta. Jokainen tunti avataan ja suljetaan kundaliinijoogaan kuuluvilla mantroilla. Näin saadaan tila ja paikka kuunnella omia kehollisia viestejä ja mieleen nousevia asioita. Kundaliinijooga on kokemus sinusta itsestäsi. Voit kutsua tätä tietoisuudeksi, kokonaisuudeksi tai kaipuuksi.

Tunne kokonaisuudesta, kun kaipuu loppuu. Tätä voi kutsua kotiinpaluuksi. Opettajana toimii Noora Vanhala.


Tunne suuremmasta on ollut aina läsnä elämässäni ja kundaliinijooga on antanut teknologian tutkia tätä sisäistä rikkautta. Kundaliinijooga on ollut itselleni ankkuri elämän myllerryksessä ja muistutus omasta sisäisestä viisaudesta.
Joogan lisäksi elämääni kuuluu lenkkeily, retkeily, tanssiminen ja 5-vuotiaan tytön iloiset leikit.

Haluan tarjota tilan, ajan ja paikan, jossa voit rohkeasti kuunnella omia syviä toiveitasi ja ajatuksiasi kiireettömästi suurella myötätunnolla itseäsi kohtaan<3

Ajankohta: lauantaisin klo 10.30–12.00, alkaen 20.8

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

noora.jpg

Sound healing - tiibetiläinen äänimaljarentoutus kerran kuukaudessa sunnuntai-iltaisin!

Tervetuloa Sound healingiin, Tiibetiläiseen Äänimaljarentoutukseen Onnentilaan.

Tervetuloa hoitavien äänien rentouttavaan maailmaan kerran kuussa Onnentilassa!

Äänimaljarentoutus eli sointukylpy on syvärentoutusmenentelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Sointukylpy toimii rentoutuksena laskien aivosähkökäyrän toiminnalliselta betatasolta alfatasolle. Sointukylvyssä kuulet äänimaljojen herkkiä ääniä sekä myös muita rentoutumista tukevia soittimiä mm. kongia, koshia ja sadekeppiä.

Äänimaljat ovat ihana keino päästää irti arjesta saaden keho sekä mieli rentoutumaan ja hermosto rauhoittumaan.

Pukeudu lämpimästi sointukylpyyn. Onnetilassa on joogamatot, viltit, bolsterit jokaiselle - halutessasi voit kuitenkin ottaa oman tyynyn ja/tai oman peiton mukaasi - kunhan sinulla on mahdollisimman mukava lepoasento.

Huomioi, että sointukylpyä ei suositella, jos sinulla on vakava sydänsairaus tai syöpähoidot meneillään mutta voit tulla raskaana.

Sointukylpy kestää 75min ja hinta on 25€/kerta.
Sound Healingit syyskaudella 2022: 9.10, 20.10 ja 18.12.

Sound Healingin järjestää sinulle Hanne. Tässä lisää Hannesta:

"Olen Hanne. Asun Haminassa maaseudun rauhassa perheeni kanssa ja työskentelen lähellä kotiani hyvinvointiyrityksessäni. Hoitohuoneellani teen erilaisia hyvinvointia tukevia hoitoja ja minulla on myös pieni ekopuoti, jossa on myynnissä hyvänolontuotteita. Pohjakoulutukseltani olen terveydenhoitaja/sh, mutta opiskelen ja kehitän itsenäni jatkuvasti, sillä mielestäni ihminen on kokonaisuutena äärettömän mielenkiintoinen."

 

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3xfVwfe (ohjaa suoraan ensimmäiseen kertaan, selaa kalenterista halauamasi pvm)

Maksu: ilmoittautumisen yhteydessä automaattisesti.

Ilmoittautuminen on sitova.
Varaus- ja perumisehdot Onnenelinan varausehtojen mukaan.

hanne.jpg

Kehopositiivisen Joogan ja Valmennuksen kurssi 

Kehopositiivisen Joogan ja Valmennuksen kurssi toteutuu nyt kolmannen kerran. Tämä on yksi hienoimmista matkoista johon voin sinut kutsua. Nimeksi sopisi naisten piiri, naisten voimaantumiskurssi, itseen syvästi ja rehellisesti tutustumiskurssi...

Elämä on alati tapahtuva muutostila; myös meidän ihmiskehomme kannalta. Keho vahvistuu, heikkenee, suurenee, pienenee, sairastuu, tervehtyy, pitää sisällään tunteita ja parhaimmillaan palvelee ja antaa meille mahdollisuuden nähdä, kuulla, maistaa, haistaa, tuntea sekä nauttia syvästi. Miltä tuntuisi arvostaa omaa kehoa? Miltä tuntuisi sisäistää oikeasti ja aidosti rakkaus omaa kehoa kohtaan? Miltä tuntuisi, jos jokainen kohta kehossa olisi itseään miellyttävä sen sijaan, että jokin kohta kehossasi ei riitä itsellesi? Mitä, jos kehosi on täydellinen sinulle nyt heti eikä vasta ”sitten, kun”? Kuinka paljon energiaa vapautuisikaan elämästä nauttimiseen ja hetkessä elämiseen, jos pystyisit päästämään irti itsesi sheimaamisesta? Miltä tuntuu katsoa peiliin ja aidosti ihastella itseään ja upeaa kehoasi? Mitä, jos painoa tulisi pudottaa terveydellisistä syistä ja se voisikin tapahtua siten, että ihan ensin elämänmuutosta tulisit kehosi kanssa sinuiksi ja oppisit rakastamaan sitä tai ainakin vähän ihastumaan? Mitä, jos oppisit aidosti rentoutumaan, palautumaan ja nukkumaan ja siten lisäisit kehosi hyvinvointia? Mitä kaikkia rajoittavia uskomuksia löytyy sisältäsi kehoasi kohtaan?

Tämä kehopositiivisen joogan ja valmennuksen kurssi tapahtui syksyllä 2021 pilottiryhmän kanssa ensimmäisen kerran ja on syksyn kenties odotetuin naisten yhteentuleminen. Työskentelemme itsetuntemusta lisäävien työkalujen äärellä sekä joogan että valmennuksen avulla. Kokoonnumme maanantai-iltaisin yhteensä 17 kertaa syksyn aikana. Kurssi alkaa viikolta 33 jatkuen viikkoon 50 eli tämä on koko syksyn kestävä matka sinuun. Et tarvitse ennakko-osaamista yhtään mistään – tarvitset lähtökohdan, jossa haluat hyväksyä ja rakastaa kehoasi ehdoitta ja muuttaa sisäisen puheen kehosi kelpaamattomuudesta. Haluat tulla nähdyksi ja kuulluksi upeana, säteilevänä ja autenttisena naisena – juuri sinuna. Haluat pystyä hymyilemään peilikuvallesi ja rakastaa jokaista mahdollista makkaraa, kuhmua, muhkuraa, arpea, ihohuokosta! Haluat lähteä matkalle kohti itsetuntemusta.

Tapaamisemme koostuvat joogasta ja henkisestä valmennuksesta sekä läsnäolevasta kuuntelusta – nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta. Teemme sisäistä työtä turvallisesti ja juuri sen verran kuin sinä siihen olet valmis. Ryhmällä on käytössään joko suljettu facebook/wa-ryhmä ja poissaolevana saat aina tiedon mitä teimme ja saat mahdolliset valmennukselliset tehtävät.

Ryhmään mahtuu vain kuusi osallistujaa jotta saamme pidettyä sen intiiminä ja henkilökohtaisena. Tarpeen mukaan perustetaan toinen ryhmä rinnalle.

Kurssin ohjaa joogaopettaja, henkinen valmentaja, hoitojakin antava ja pitkän matkan oman kehon kanssa kulkenut 43-vuotias Elina. Oma tehtäväni tällä telluksella on auttaa naisia astumaan omaan vahvaan feminiiniin energiaan, ohjata kohti omaa Villiä Naista, saada käyttöön koko oma rajoittamaton potentiaali. Tällä kurssilla kohtaamme aidosti, kiireettä ja turvassa. Oletko valmis suureen muutokseen?

Ajankohta: maanantaisin klo 18-20.00 viikoittain (paitsi viikolla 43)
Hinta: 500 eur, maksu ilmoittautumisen yhteydessä (osamaksumahdollisuus)
Saat ennen kurssin alkua tervetulo-kirjeen jossa tarkemmat tiedot kurssista.

SEURAAVA KURSSI STARTTAA TAMMIKUUSSA, ennakkovaraukset elina@onnenelina.fi

kaisa1tekstipng.png

Jotta miehenä eläminen olisi helpompaa: Miesten piiri

Hei Sinä Mies,

Miehille on nyt perustettu oma ryhmä. Miesten piiri on sunnuntaisin aina kahden viikon välein klo 17 alkaen.

Miesten piirin tarkoitus on tuoda miehiä yhteen ja tarjota tila jossa voi tulla kuulluksi ja nähdyksi juuri sellaisena kuin on. Voimme keskustella siitä mitä on olla mies, millaisia haasteita kohtaamme miehinä ja huomata ettemme ole yksin ajatuksiemme kanssa.

 

Piiriin kutsuu sinut minä, Janne Raudaskoski. Olen keski-ikäistyvä kahden oman ja kolmen bonus lapsen isä. Toimin päivätyössäni rakennusalalla. Olen aikani hakannut päätäni seinään ja todennut että elämässä pitää olla muutakin kuin pitkät työpäivät, ainainen suorittaminen sekä ajatus siitä että miehen pitää vaan jaksaa.

Maksu: ovimaksu on vapaaehtoinen

Klikkaa tästä niin näet kuka täällä on: https://youtu.be/5poEMwfVEU0

 

Minuun voit olla yhteydessä: miestenpiiri@gmail.com

Tuu mukaan!

HUOM! Muuttuneen työtilanteeni vuoksi miestenpiirit jatkuu vuonna 2023. 

Janne

miesten piiri (3).png

Ajankohtaiset tapahtumat:

Jouluinen Rakkausjooga 17.12 klo 17.30-19.00

Millainen on yhteys sinun ja rakkaasi välillä? Kuinka usein katsotte toisianne silmiin ja kohtaatte aidosti, rohkeasti? Tuleeko hän sinulle kuulluksi ja nähdyksi ja tuletko sinä hänelle? Onko elämässänne meneillään ruuhkavuodet ja miten se näkyy ja tuntuu parisuhteessasi? Uskaltaisitko katsoa mitä teille kuuluu?

Rakkausjooga tarjoaa turvallisen tilan, jossa pääset kohtaamaan rakkaasi erilaisin harjottein. Yhdessä elämiseen ja olemiseen saattaa tulla syvyyttä, selkeyttä ja turvaa. Saattaa syntyä yhteys, joka on voinut olla vähän katkolla...

Rakkausjoogan avulla on siis mahdollisuus kohdata sinulle rakas lähimmäinen kenties aivan uudella tavalla. Teemme lempeää parijoogaharjoitusta, ennakko-osaamista joogasta et todellakaan tarvitse. Joogaharjoituksen lomassa teemme myös erilaisia harjoituksia joiden avulla yhteytenne lisääntyy.

Rakkausjoogan avulla saat myös toisen kehoon nojaten ja sitä tukena käyttäen omaan kehoosi lisää liikkuvuutta ja tilan tunnetta. Yhdessä joogaamalla opitte ehkä myös erilaisen tavan olla yhdessä.

Tule viettämään unohtumaton hetki tärkeän läheisesi kanssa. Yhteenkuuluvuuden tunne on melko tärkeä tunne parisuhteessa ja sen eteen on tehtävä töitä aika ajoin.

Rakkausjoogan vetäjät ovat Elina Raaska (joogaope RYT400, joogastudioyrittäjä, henkinen valmentaja ja rakkaus-fani) kumppaninsa Janne Raudaskosken kanssa (rakkaus-fani ja miesten piirien suuri kannattaja).

Huom. Harjoitus saattaa aiheuttaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vahvistaa välillänne olevaa kommunikointia - rakkausjoogan jälkeen kuljetaan yleensä hymyssä suin ja posket hehkuen, tuntien yhteyttä sinulle tärkeään ihmiseen.

Palautetta parijoogasta:

"KIITOS!!  oli aivan ihanaa.. ja jotenkin liikutuin siitä rakkauden määrästä mikä siellä tuli puolisoa kohtaan  Puoliso tykkäsi ihan hirveesti ja sen stressitaso laski hurjasti, joten Kiitos teille "

"Parijooga on aivan ihana tapa kohdata oma rakas uudella tavalla. Olla lähellä, luottaa, antaa ja vastaanottaa. Pidimme siitä, että useat harjoitteet on tuotavissa osaksi kotielämää myös eikä mikään ollut ensikertalaisellekaan vaikeaa. Tällainen ihana rauhallinen hetki kahdestaan sopii kaikille pariskunnille. Kiitos Elina ja Janne!"

- Tiina ja Mikko

"Kiitos tuhannesti ihanasta parijoogasta  Tunteikas hetkinen oman murun kanssa ja parasta laatuaikaa meille kahdelle. "

- Sanna & Hannu

Hinta: 60 eur/pari

Onnentilan Rakkausjooga.png

Uuden- ja täydenkuun rituaalit Paperinoidan kanssa

Uuden- ja täydenkuun rituaalit järjestää Onnentilan Elina ja Paperinoidan Omziin. Rituaalit pyritään järjestämään jokaisen uuden- ja täydenkuun aikaan ja niihin ilmoittaudutaan aina erikseen.

Yhdessä luomme sinulle tilan, jossa pääset rentoutumaan, inspiroitumaan ja ottamaan askeleen kohti unelmiasi. Tapahtuma on myös sinulle, jos vain haluat päästä rentoutumaan ja viettää aikaa yhdessä samanhenkisen porukan kanssa.

Miksi toteutamme uudenkuun ja täydenkuun rituaaleja?

Nämä rituaalit antavat sinulle mahdollisuuden asettaa tavoitteita kohti sinun näköistä elämää ja päästämään irti asioista jotka eivät enää sinua palvele.

Uusikuu on aikaa jolloin asetamme itsellemme tavoitteita ja työskentelemme niiden parissa seuraavaan täysikuuhun asti. Uusikuu antaa meille mahdollisuuden aloittaa tyhjältä pöydältä ja on oiva aika uusille aluille.

Täydenkuun aikana päästämme irti tavoitteista sekä toiveista ja annamme universumin hoitaa oman osuutensa. Täysikuu on hyvä aika päästää irti turhista asioista jolloin teemme tilaa uudenkuun aikana tehdyille tavoitteille manifestoitua.

Inspiroiva uudenkuun rituaali tarjoaa sinulle hetken itsesi äärelle.


Rituaaliin kuuluu meditaatio, energiapuhdistus ja voimaannuttava kirjoitustehtävä sekä loppurentoutus.
Tapahtuman kesto: 1,5 h .
Hinta: 30 eur, maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

 

23.11 UUSIKUU

7.12 TÄYSIKUU

21.12 UUSIKUU

Tervetuloa mukaan lempeään ja inspiroivaan uudenkuun rituaaliin.

Elina & Omziin

https://www.onnenelina.fi/
https://www.paperinoita.fi/

new moon.jpg

Tärise stressi pois - TRE - työpaja

TRE® eli Tension, Stress & Trauma Release Exercise tulee pyynnöstä Onnentilaan.

Meillä kaikilla on nemmän tai vähemmän jännitteitä kehossa. Tämä työpaja tulee ihan jokaiselle todella tarpeeseen!

TRE-stressinpurkuliikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumis- eli tärinämekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Prosessi auttaa kehoa poistamaan syvien lihaksien stressiä, jännitystä ja traumaa. Syvä rentoutuminen auttaa ihmistä olemaan paremmin yhteydessä itseensä.

TRE ranskiksilla:

- vähentää jännitystä ja lihaskipuja
- rentouttaa ja antaa hyvän unen
- vähentää trauman vaikutusta

Palautteita:

"Ikään kuin pitkän itkun jälkeinen helpotuksen tunne yhdistettynä valtavaan halaukseen."

"Minun on ollut vaikea rentoutua. Nyt rentouduin!"

"Hyvä ja iloinen olo", "Seesteinen olo"

"Voimakas kokemus"

"Olen käynyt kolme kertaa ja huomaan reagoivani stressitilanteissa eri tavalla kuin ennen"

TRE:n avulla on mahdollista ikään kuin korjata traumaattisen tilanteen muistoa. Tärinä jaloissasi kertoo aivoille, ettei uhkaa ole tai pakenet tilanteesta, josta et voinut paeta. Näin tulee voitonriemu ja tavallaan korvaava muisto. Tämä auttaa selviytymään paremmin tulevista traumaa muistuttavista stressitilanteista.

Keho ei ole kiinnostunut, mikä traumasi on. Se haluaa vaan purkaa kehollasi olevan jännityksen, joka syntyi stressaavassa tilanteessa. Kyse voi olla lapsuuden traumasta tai nykypäivän tilanteesta.

"Kun oksa katkeaa, kauriit valpastuvat. Ne ovat valmiita pakenemaan. Nurkkaan ajettuna ne taistelisivat. Jos ääni onkin merkityksetön, eläimet jatkavat syöntiään. Toinen ärsyke saa ne ylivalppauden tilaan ja ne ovat jälleen valmiita pakenemaan. Kun eläimet päättelevät etteivät ole vaarassa, ne alkavat väristä, nykiä ja vapista. Nämä nykimiset ovat tapa säädellä hermojärjestelmän aktivoitumistiloja. Kauriit käyvät tämän läpi ehkä sata kertaa päivässä.

Pakene, taistele tai jähmety. Eläimet eivät pidä jähmettymistä heikkouden merkkinä, niin ei ihmisenkään pidä ajatella niin. Kehomme tekee sen, joka meidät pelastaa". (Kun tiikeri herää-kirjasta Peter A Levine).

"Vaaran uhatessa elimistö valmistautuu taistelemaan, pakenemiseen tai lamaannukseen. Lamaannus voi tulla myöhemmin esille väsymyksenä tai kyvyttömyytenä pitää puolia.

Ylivireys kuluttaa valtavasti energiaa. Se on jatkuvaa varuillaan oloa tai paniikkia. Traumaan liittyvä alivireys saattaa esiintyä masennuksena. Lamaannus heikentää puolustuskyyä ja altistaa uusille traumakokemuksille". (Anssi Leikola)

"TRE:n tavoitteena on viedä kehollisena kokemuksena loppuun taistele tai pakene stressivaste" (David Berceli)

HUOM! Menetelmä ei sovi, jos on vakavia fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia. Lievä masennus ei aiheuta varotoimia. TRE:tä ei myöskään suositella raskaana oleville eikä leikkauksesta toipuville.

Linkkejä:

TRE Tension & Trauma Release Exercises (Dr David Berceli)
www.trefinland.fi www.traumaprevention.com

YLEn artikkeli: https://bit.ly/3s08xHn
TEK Terveyden digilehti: https://bit.ly/3I3Orll
IL: https://bit.ly/3gZqxeG
Maaseudun tulevaisuus: https://bit.ly/3I0Nr1m

 

Työpajan aikana kuulemme ensin menetelmästä, teemme liikkeet jotka aktivoivat tärinän, tärisemme ja päätämme loppurentoutumiseen.

Varaa joustavat vaatteet mukaan.

Työpajan pitää sertifioitu TRE ohjaaja Taija Mäntylä (Taitimo).

Missä: Onnentila
Milloin: 10.12. klo 13-14.30
Hinta: 30 eur
Miten: Ilmoittaudu tästä (maksu ilmoittautumisen yhteydessä):
https://bit.ly/3Sa9WVW

Ilmoittautuminen on sitova ja noudatamme Onnenelinan sivujen peruutusehtoja.

tre.png

Tärise stressi pois - TRE - työpaja

TRE® eli Tension, Stress & Trauma Release Exercise tulee pyynnöstä Onnentilaan.

Meillä kaikilla on nemmän tai vähemmän jännitteitä kehossa. Tämä työpaja tulee ihan jokaiselle todella tarpeeseen!

TRE-stressinpurkuliikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumis- eli tärinämekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Prosessi auttaa kehoa poistamaan syvien lihaksien stressiä, jännitystä ja traumaa. Syvä rentoutuminen auttaa ihmistä olemaan paremmin yhteydessä itseensä.

TRE ranskiksilla:

- vähentää jännitystä ja lihaskipuja
- rentouttaa ja antaa hyvän unen
- vähentää trauman vaikutusta

Palautteita:

"Ikään kuin pitkän itkun jälkeinen helpotuksen tunne yhdistettynä valtavaan halaukseen."

"Minun on ollut vaikea rentoutua. Nyt rentouduin!"

"Hyvä ja iloinen olo", "Seesteinen olo"

"Voimakas kokemus"

"Olen käynyt kolme kertaa ja huomaan reagoivani stressitilanteissa eri tavalla kuin ennen"

TRE:n avulla on mahdollista ikään kuin korjata traumaattisen tilanteen muistoa. Tärinä jaloissasi kertoo aivoille, ettei uhkaa ole tai pakenet tilanteesta, josta et voinut paeta. Näin tulee voitonriemu ja tavallaan korvaava muisto. Tämä auttaa selviytymään paremmin tulevista traumaa muistuttavista stressitilanteista.

Keho ei ole kiinnostunut, mikä traumasi on. Se haluaa vaan purkaa kehollasi olevan jännityksen, joka syntyi stressaavassa tilanteessa. Kyse voi olla lapsuuden traumasta tai nykypäivän tilanteesta.

"Kun oksa katkeaa, kauriit valpastuvat. Ne ovat valmiita pakenemaan. Nurkkaan ajettuna ne taistelisivat. Jos ääni onkin merkityksetön, eläimet jatkavat syöntiään. Toinen ärsyke saa ne ylivalppauden tilaan ja ne ovat jälleen valmiita pakenemaan. Kun eläimet päättelevät etteivät ole vaarassa, ne alkavat väristä, nykiä ja vapista. Nämä nykimiset ovat tapa säädellä hermojärjestelmän aktivoitumistiloja. Kauriit käyvät tämän läpi ehkä sata kertaa päivässä.

Pakene, taistele tai jähmety. Eläimet eivät pidä jähmettymistä heikkouden merkkinä, niin ei ihmisenkään pidä ajatella niin. Kehomme tekee sen, joka meidät pelastaa". (Kun tiikeri herää-kirjasta Peter A Levine).

"Vaaran uhatessa elimistö valmistautuu taistelemaan, pakenemiseen tai lamaannukseen. Lamaannus voi tulla myöhemmin esille väsymyksenä tai kyvyttömyytenä pitää puolia.

Ylivireys kuluttaa valtavasti energiaa. Se on jatkuvaa varuillaan oloa tai paniikkia. Traumaan liittyvä alivireys saattaa esiintyä masennuksena. Lamaannus heikentää puolustuskyyä ja altistaa uusille traumakokemuksille". (Anssi Leikola)

"TRE:n tavoitteena on viedä kehollisena kokemuksena loppuun taistele tai pakene stressivaste" (David Berceli)

HUOM! Menetelmä ei sovi, jos on vakavia fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia. Lievä masennus ei aiheuta varotoimia. TRE:tä ei myöskään suositella raskaana oleville eikä leikkauksesta toipuville.

Linkkejä:

TRE Tension & Trauma Release Exercises (Dr David Berceli)
www.trefinland.fi www.traumaprevention.com

YLEn artikkeli: https://bit.ly/3s08xHn
TEK Terveyden digilehti: https://bit.ly/3I3Orll
IL: https://bit.ly/3gZqxeG
Maaseudun tulevaisuus: https://bit.ly/3I0Nr1m

 

Työpajan aikana kuulemme ensin menetelmästä, teemme liikkeet jotka aktivoivat tärinän, tärisemme ja päätämme loppurentoutumiseen.

Varaa joustavat vaatteet mukaan.

Työpajan pitää sertifioitu TRE ohjaaja Taija Mäntylä (Taitimo).

Missä: Onnentila
Milloin: 10.12. klo 13-14.30
Hinta: 30 eur
Miten: Ilmoittaudu tästä (maksu ilmoittautumisen yhteydessä):
https://bit.ly/3Sa9WVW

Ilmoittautuminen on sitova ja noudatamme Onnenelinan sivujen peruutusehtoja.

tre.png

Jouluinen Yin-maraton 10.12

Miltä kuulostaisi jouluun laskeutuminen pehmoisena, rentona ja hermot levänneinä?

Yin-joogan maraton eli 2 x 2h Yin-harjoitus tarjoaa sinulle mahdollisuuden tähän.

Tämä yin-maraton on sinulle, jos:

* haluat kehoosi lisää liikkuvuutta ja tilan tunnetta
* haluat rauhoittaa ja tasapainoittaa hermostoasi
* haluat viettää ihanan iltapäivän rennosti rauhoittavan musiikin ja ja ilmapiirin äärellä
* haluat yin-joogata, mutta kurssit eivät sovi sinulle
* haluat harjoitella rentoutumista ja pysähtymistä turvassa

Teemme ensimmäisenä harjoituksena klassisen joka paikan Yin-harjoituksen alku- ja loppurentoutuksien kera.

Välissä pidämme puolen tunnin evästauon (pakkaa omat eväät mukaan). Onnentilassa tarjolla glögiä ja pientä purtavaa.

Jatkamme tauon jälkeen erityisen pitkillä asanoilla joita voit tehdä joko klassisesti tai hiukan restoratiivisemmin erilaisten apuvälineiden avulla. Päätämme iltapäivän pitkään jooganidraan kuningattaren lepoasennossa.

Taustalla soi klassinen ja jazz-joulumusiikki.

Paikkoja on rajoitettu määrä.

Olet sydämellisesti tervetullut!

Paikka: Onnentila
Aika: 10.12 klo 15-19.30
Hinta: 49 eur
Ilmoittaudu: https://bit.ly/3tLp81E

jouluinen Yin-maraton.png