top of page
95CDCC85-E65F-4FB9-A4FB-58CB5AB39B5B_1_105_c.jpeg

Onnentila

Onnentila on paikka johon voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Onnentila on rauhoittava, pehmeä ja lämmin. Ilmapiiri on salliva. Haluamme tarjota rauhaisan pysähtymisen kehdon kaikille joogasta, valmennuksesta, hoidoista ja ylipäätään itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Onnentilaan ovat kaikki tervetulleita juuri sellaisena kuin ovat. Onnentilasta aukeaa maisema metsään, joka elää ihanasti vuodenaikojen mukaan.

 

Onnentilassa on tarjolla säännöllisesti vaihtuvia joogakursseja, vaihtuvia workshoppeja ja tapahtumia.

Tältä sivulta näet ajankohtaiset kurssit ja tapahtumat, kurssien hinnat ja varausohjeet sekä- ehdot.

 

Onnentila sijaitsee Kotkassa, mussalossa Mussalontie 428:ssa Savotalla. Samassa tilassa on parkouria, sirkuskoulu, judoa, kuntonyrkkeilyä, voimistelua, jousiammuntaa jne. 

Onnentilan kurssit syys- ja kevätkausi 2022 ja 2023
HUOM lomailemme 22.12-6.1

Maanantaisin: Hathajoogan kurssi x 5

Hei, Olen Petra 38v, Pyhtäältä. Asuin pitkään pois kotikaupungistani Kotkasta ja nyt olen onnellisesti muuttanut takaisin näille konnuille.

Ananda Sevanin Hatha jooga on Sydämen, tiedon ja hiljentymisen joogaa.

Opettamani hatha on sahaj-hathaa eli helppoa hathajoogaa, joka perustuu tantriseen joogaan. Harjoitus on hidasta ja silti vahvistavaa, rauhoittavaa ja myös rentouttavaa!

Jooga oli minulle ennen enemmänkin kehon liikuttamista, josta koitui hyvä olo ja se toi minulle hyviä ja lempeitä ajatuksia. Koulutuksen myötä joogan merkitys on muuttunut. Siitä on tullut minulle enemmänkin elämäntapa. Aina jooga harjoittaminen ei edes tarvitse liikettä. Silloin se on lempeyttä, armollisuutta, kauniita ajatuksia, pysähtymistä ja sisäänpäin kääntymistä. Oman sisimmän tunnustelua ja tutkimista. Liikkeen avulla keho saa liikettä, vahvistuu ja energia lähtee virtaamaan, ajatuksenjuoksu ja mieli on kauniimpi. Se miten katson maailmaa ja mitä ajattelen, on minulle arvokkaampaa kuin haastava asana tai saavutus kehon liikkuvuudessa. Olen myös eteenpäin pyrkivä ja pidän myös kuntoa nostattavasta liikunnasta kuten uinti ja maastopyöräily. Jooginen elämä on hyvä vastapaino näihin harrastuksiin.

Oon ihana tyyppi vaikka en olekaan täydellinen tai perillä. Mut musta onkin sairaan siistiä olla matkalla ja ymmärtää että en oon just oikeassa kohdassa ja tää matka vaan jatkuu ja se tuo mulle aina jotain uutta opittavaa ja jaettavaa. Kukaan meistä ei ole toistaan edempänä tai parempi. Meillä jokaisella on oma elämä ja jooginen matka kuljettavana ja kuljetaan sitä matkaa omaan tahtiin ja omia reittejä.

Säkin oot ihana ja just oikeassa kohdassa ja ihanaa, jos tulet mun harjoitus tunneille tämän syksyn aikana. Lupaan ottaa sinut tunnille lempeästi ja kiitollisena vastaan. Tulen saamaan tästä valtavan paljon oppia ja odotan kohtaamisia innolla. 
Terv,
Petra

Ajankohta: maanantaisin klo 18-19.30

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 1.

petra.jpg

Tiistaisin: Alkeis-Yin joogan kurssi

Alkeis-Yin joogan kurssi on kuuden kerran kokonaisuus. Kurssilla tapahtuva pienryhmämuotoisuus lisää omalta osaltaan tärkeää yhteisöllisyyttä, turvaa ja kenties uusia tuttavuuksia, ystävyyksiäkin. Samalla opetus on henkilökohtaisempaa ja räätälöidympää - sitoudut myös harrastukseesi vankemmin. Kurssimuotoisuus palvelee yhä paremmin sinun henkilökohtaista harjoitusta ja joogapolkuasi. Yin-joogasta voit lukea lisää näiltä sivuilta otsikon jooga-alta.

Onko tämä kurssi sinulle?

Olet ensikertalainen vastikään aloittanut yinin tai tehnyt sitä satunnaisesti silloin tällöin vuosien aikana. Haluat oppia tietämään missä asennot kuuluu tuntua ja ymmärtämään mihin kehossa halutaan asanoilla vaikuttaa. Opettelet löytämään sinun versiosi asanoissa, opit omasta kehosta.
ps. Voi olla, että olet jo vuosia tehnyt Yiniä, mutta tämä kurssin kellonaika on paras aika sinulle harrastaa.

Opettajana kurssilla toimii Onnentilan yrittäjä, joogaope RYT400 (E-RYT200), henkinen valmentaja ja Access Bars®- hoitojen antaja Elina Raaska. Tapani opettaa on tarkkaisilmäinen, kokonaisvaltainen, yksilöllinen ja äidillinenkin. Yin-tuntieni opetukseeni kuuluu olennaisena hoiva ja kannattelu. Niin ja yksi intohimoistani on faskia!
Olet sydämellisesti tervetullut.

Ajankohta: tiistaisin klo 16.30-17.45 

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

Tiistaisin: Jatko-Yin joogan kurssi

Jatko-Yin joogan kurssi on kuuden kerran kokonaisuus. Kurssilla tapahtuva pienryhmätyöskentely lisää omalta osaltaan tärkeää yhteisöllisyyttä, turvaa ja kenties uusia tuttavuuksia, ystävyyksiäkin. Samalla opetus on henkilökohtaisempaa ja räätälöidympää - sitoudut myös harrastukseesi vankemmin. Kurssimuotoisuus palvelee yhä paremmin sinun henkilökohtaista harjoitusta ja joogapolkuasi.

Yin-harjoitus on sinulle tuttu ja kestänyt mahdollisesti vuosia tai ainakin vuoden ajan säännöllisesti. Tunnet jo asanat, tunnet oman kehon ja niiden asettumisen asanoihin. Humpsahdat harjoitukseen aika lailla itsenäisesti. Tällä kurssilla teemme myös harjoituksia jotka eivät sovellu yin-polun alussa oleville.

Opettajana kurssilla toimii Onnentilan yrittäjä, joogaope RYT400(e-RYT200), henkinen valmentaja ja Access Bars®- hoitojen antaja Elina Raaska. Tapani opettaa on tarkkaisilmäinen, kokonaisvaltainen, yksilöllinen ja äidillinenkin. Yin-tuntieni opetukseeni kuuluu olennaisena hoiva ja kannattelu. Olet sydämellisesti tervetullut.

Ajankohta: tiistaisin klo 18-19.30

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

Keskiviikkoisin: Kundaliinijoogan kurssi

Lämpimästi tervetuloa kundaliinijooga-kurssille! Kurssilla käydään läpi kundaliinijoogan opetuksia ja viisauksia keskittyen kehollisiin tuntemuksiin ja itsensä tuntemiseen. Kurssi keskittyy viikoittain muuntuviin teemoihin, jotka koostuvat erilaisista harjoituksista. Harjoitukset vahvistavat henkisesti, psyykkisesti ja fyysisesti. Tunneilla käydään läpi erilaisia hengitysharjoituksia, mantroja ja mundria. Tunti koostuu fyysisestä harjoituksesta ja meditaatiosta. Jokainen tunti avataan ja suljetaan kundaliinijoogaan kuuluvilla mantroilla. Näin saadaan tila ja paikka kuunnella omia kehollisia viestejä ja mieleen nousevia asioita. Kundaliinijooga on kokemus sinusta itsestäsi. Voit kutsua tätä tietoisuudeksi, kokonaisuudeksi tai kaipuuksi.

Tunne kokonaisuudesta, kun kaipuu loppuu. Tätä voi kutsua kotiinpaluuksi. Opettajana toimii Noora Vanhala.


Tunne suuremmasta on ollut aina läsnä elämässäni ja kundaliinijooga on antanut teknologian tutkia tätä sisäistä rikkautta. Kundaliinijooga on ollut itselleni ankkuri elämän myllerryksessä ja muistutus omasta sisäisestä viisaudesta.
Joogan lisäksi elämääni kuuluu lenkkeily, retkeily, tanssiminen ja 5-vuotiaan tytön iloiset leikit.

Haluan tarjota tilan, ajan ja paikan, jossa voit rohkeasti kuunnella omia syviä toiveitasi ja ajatuksiasi kiireettömästi suurella myötätunnolla itseäsi kohtaan<3

Ajankohta: keskiviikkoisin klo 18-19.30

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

 

 

noora.jpg

Torstaisin: Vinyasa Flow-joogan kurssi

Vinyasa flow kaivaa esiin meidän yang energian: dynaamista, vahvaa ja virtaavaa liikettä, joka tuo lämpöä kylmään vuodenaikaan

 

Flow energisoi, vahvistaa ja kehittää liikkuvuutta - sekä tahdonvoimaa. Löydetään yhdessä voimaa ja tasapainoa hengityksestä. Flow päättyy palauttaviin lempeisiin asanoihin, joista siirrytään silkinpehmeään savasanaan - jättäen virkistyneen ja levänneen olon.

 

Flow soveltuu parhaiten joogaajille joille aurinkotervehdykset alkaa olla jo melko tuttuja, vinyasassa tahti on useiten 1 hengitys per liike.

Kurssin ope Roosa, 26-vuotias empaattinen hassuttelija ja seikkailija. Jooga on mulle tapa tutkia, olla, oppia ja rakastaa omaa kehoa ja mieltä, tapa sukeltaa syvemmälle.

Liike todellakin on lääke. Mulle on tärkeintä ihmisten voimaannuttaminen ja palauttaminen takaisin siihen hyvään oloon, mihin meidät on luotu.

Kävin oman elämää mullistavan joogaohjaajakoulutuksen Balilla School Yoga Institutessa 2019. Ohjaamisen aloitin Helsingissä, ja siitä lähtien olen opettanut mm. Marokossa, Thaimaassa, Philippiineillä, Kotkassa, sekä opettanut onlinessa.

Joogan lisäksi mua liikuttaa joukkuevoimistelu, ilma-akrobatia, rescuekoirat, puutarhurointi, kasvisruoka, luonto, ecstatic dance ja nykyään tietenkin 8-kuukautisen karhukävelijän uteliaisuuden ihailu.

Ajankohta: torstaisin klo 17.30-18.45

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa viikolla 2.

roosa.JPG

Sound healing - tiibetiläinen äänimaljarentoutus kerran kuukaudessa sunnuntai-iltaisin!

Tervetuloa Sound healingiin, Tiibetiläiseen Äänimaljarentoutukseen Onnentilaan.

Tervetuloa hoitavien äänien rentouttavaan maailmaan kerran kuussa Onnentilassa!

Äänimaljarentoutus eli sointukylpy on syvärentoutusmenentelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Sointukylpy toimii rentoutuksena laskien aivosähkökäyrän toiminnalliselta betatasolta alfatasolle. Sointukylvyssä kuulet äänimaljojen herkkiä ääniä sekä myös muita rentoutumista tukevia soittimiä mm. kongia, koshia ja sadekeppiä.

Äänimaljat ovat ihana keino päästää irti arjesta saaden keho sekä mieli rentoutumaan ja hermosto rauhoittumaan.

Pukeudu lämpimästi sointukylpyyn. Onnetilassa on joogamatot, viltit, bolsterit jokaiselle - halutessasi voit kuitenkin ottaa oman tyynyn ja/tai oman peiton mukaasi - kunhan sinulla on mahdollisimman mukava lepoasento.

Huomioi, että sointukylpyä ei suositella, jos sinulla on vakava sydänsairaus tai syöpähoidot meneillään mutta voit tulla raskaana.

Sointukylpy kestää 75min ja hinta on 25€/kerta.
Sound Healingit kevätkaudella: 12.2 ja 12.3

Sound Healingin järjestää sinulle Hanne. Tässä lisää Hannesta:

"Olen Hanne. Asun Haminassa maaseudun rauhassa perheeni kanssa ja työskentelen lähellä kotiani hyvinvointiyrityksessäni. Hoitohuoneellani teen erilaisia hyvinvointia tukevia hoitoja ja minulla on myös pieni ekopuoti, jossa on myynnissä hyvänolontuotteita. Pohjakoulutukseltani olen terveydenhoitaja/sh, mutta opiskelen ja kehitän itsenäni jatkuvasti, sillä mielestäni ihminen on kokonaisuutena äärettömän mielenkiintoinen."

 

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3xfVwfe (ohjaa suoraan ensimmäiseen kertaan, selaa kalenterista halauamasi pvm)

Maksu: ilmoittautumisen yhteydessä automaattisesti.

Ilmoittautuminen on sitova.
Varaus- ja perumisehdot Onnenelinan varausehtojen mukaan.

hanne.jpg

Jotta miehenä eläminen olisi helpompaa: Miesten piiri

Hei Sinä Mies,

Miehille on nyt perustettu oma ryhmä. Miesten piiri on sunnuntaisin aina kahden viikon välein klo 17 alkaen.

Miesten piirin tarkoitus on tuoda miehiä yhteen ja tarjota tila jossa voi tulla kuulluksi ja nähdyksi juuri sellaisena kuin on. Voimme keskustella siitä mitä on olla mies, millaisia haasteita kohtaamme miehinä ja huomata ettemme ole yksin ajatuksiemme kanssa.

 

Piiriin kutsuu sinut minä, Janne Raudaskoski. Olen keski-ikäistyvä kahden oman ja kolmen bonus lapsen isä. Toimin päivätyössäni rakennusalalla. Olen aikani hakannut päätäni seinään ja todennut että elämässä pitää olla muutakin kuin pitkät työpäivät, ainainen suorittaminen sekä ajatus siitä että miehen pitää vaan jaksaa.

Maksu: ovimaksu on vapaaehtoinen

Klikkaa tästä niin näet kuka täällä on: https://youtu.be/5poEMwfVEU0

 

Minuun voit olla yhteydessä: miestenpiiri@gmail.com

Tuu mukaan!

HUOM! Muuttuneen työtilanteeni vuoksi miestenpiirit jatkuu vuonna 2023. 

Janne

miesten piiri (3).png

Ajankohtaiset tapahtumat:

Tammikuun Rakkausjooga 28.1 klo 17-18.30

Millainen on yhteys sinun ja rakkaasi välillä? Kuinka usein katsotte toisianne silmiin ja kohtaatte aidosti, rohkeasti? Tuleeko hän sinulle kuulluksi ja nähdyksi ja tuletko sinä hänelle? Onko elämässänne meneillään ruuhkavuodet ja miten se näkyy ja tuntuu parisuhteessasi? Uskaltaisitko katsoa mitä teille kuuluu?

Rakkausjooga tarjoaa turvallisen tilan, jossa pääset kohtaamaan rakkaasi erilaisin harjottein. Yhdessä elämiseen ja olemiseen saattaa tulla syvyyttä, selkeyttä ja turvaa. Saattaa syntyä yhteys, joka on voinut olla vähän katkolla...

Rakkausjoogan avulla on siis mahdollisuus kohdata sinulle rakas lähimmäinen kenties aivan uudella tavalla. Teemme lempeää parijoogaharjoitusta, ennakko-osaamista joogasta et todellakaan tarvitse. Joogaharjoituksen lomassa teemme myös erilaisia harjoituksia joiden avulla yhteytenne lisääntyy.

Rakkausjoogan avulla saat myös toisen kehoon nojaten ja sitä tukena käyttäen omaan kehoosi lisää liikkuvuutta ja tilan tunnetta. Yhdessä joogaamalla opitte ehkä myös erilaisen tavan olla yhdessä.

Tule viettämään unohtumaton hetki tärkeän läheisesi kanssa. Yhteenkuuluvuuden tunne on melko tärkeä tunne parisuhteessa ja sen eteen on tehtävä töitä aika ajoin.

Rakkausjoogan vetäjät ovat Elina Raaska (joogaope RYT400, joogastudioyrittäjä, henkinen valmentaja ja rakkaus-fani) kumppaninsa Janne Raudaskosken kanssa (rakkaus-fani ja miesten piirien suuri kannattaja).

Huom. Harjoitus saattaa aiheuttaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vahvistaa välillänne olevaa kommunikointia - rakkausjoogan jälkeen kuljetaan yleensä hymyssä suin ja posket hehkuen, tuntien yhteyttä sinulle tärkeään ihmiseen.

Palautetta parijoogasta:

"KIITOS!!  oli aivan ihanaa.. ja jotenkin liikutuin siitä rakkauden määrästä mikä siellä tuli puolisoa kohtaan  Puoliso tykkäsi ihan hirveesti ja sen stressitaso laski hurjasti, joten Kiitos teille "

"Parijooga on aivan ihana tapa kohdata oma rakas uudella tavalla. Olla lähellä, luottaa, antaa ja vastaanottaa. Pidimme siitä, että useat harjoitteet on tuotavissa osaksi kotielämää myös eikä mikään ollut ensikertalaisellekaan vaikeaa. Tällainen ihana rauhallinen hetki kahdestaan sopii kaikille pariskunnille. Kiitos Elina ja Janne!"

- Tiina ja Mikko

"Kiitos tuhannesti ihanasta parijoogasta  Tunteikas hetkinen oman murun kanssa ja parasta laatuaikaa meille kahdelle. "

- Sanna & Hannu

Hinta: 60 eur/pari

Onnentilan Rakkausjooga.png
bottom of page